5 fåniga låtar som garanterat får dig på gott humör

 
Ibland är det skönt att se en lagom larvig komedi med Chevy Chase eller Jim Carrey.
Och precis på samma sätt känns det ibland helt rätt med en fånig låt, en sånt där nonsensaktigt nummer som framkallar ett leende. Här är fem av mina favoriter i kategorin.
 
Tom Jones - "It's not unusual"
Den har blivit en floorfiller med åren, en låt som med sin struttiga takt får människor att släppa loss sin fåniga sida på dansgolven.
Sedan 90-talet är den också förknippad med karaktären Carlton i tv-serien "Fresh Pince i Bel-Air", som skapade ett i dag ikoniskt dansnummer till låten. Snacka om "silly dance".
 
 
Leo Sayer - "You make me feel lika dancing"
Han kanske är ännu mer känd för sin smäktande ballad "When I need you", men Leo Sayer kunde fåna sig lite också. Endast den tjurigaste av tjurskallar står till när den här låten går igång.
 
 
Boney M - "Rasputin"
Va fanken, det går nästan att välja vilken av deras hits som helst, men i dag får det blir "Rasputin", kanske för den enorma energin som den manliga medlemmen har i detta framträdande. Och intrycket förhöjs ytterligare av det overkligt löjliga lösskägget.
 
 
Plastic Bertrand - "Ca plane pour moi"
Belgaren Plastic Bertrand slog igenom i punkvågen, men så mycket punk är inte hans stora hit. Däremot en partyrökare som blivit en kultklassiker,
 
 
The Archies - "Sugar, sugar"
En musikalisk sockerbomb. The Archies var uppkallade efter Archie, seriefiguren som på svenska hette Acke. Och i den här videon är det Acke och hans gäng som framför låten.